Barn & Familjegruppen

Ta chansen att träna tillsammans barn föräldrar.
Denna grupp är mycket uppskattat då passen innehåller lek med inslag av enklare grundtekniker som passa båda unga och gamla.

Vi har delat upp barn o familjegruppen i två grupper.
Grupperna tränar på lördagar, i matthallen 2 tr ner, Farstahallen.

1:a gruppen tränar 9.15 – 10.15.
2:a gruppen tränar 10.30 – 11.30.

Kom och ”Prova på”!

Nybörjare kan träna i träningsoverallsbyxor + t-shirt, vi tränar barfota. Tag med en vattenflaska fylld med vatten till träningen, då vi i denna grupp har vattenpaus efter halva träningen.

Är barnen under 7 år så måste en vuxen vara med och träna tillsammans med barnet. Då även som medlem. Är barnet 7 år eller äldre så har du som vuxen möjlighet att vara med och träna tillsammans med barnet, men det är ej något krav.

Träningsavgift i denna grupp är 600 kronor per medlem och termin.

Ungdomsgruppen – 11 tom 16 år

Denna grupp vänder sig till ungdomar mellan 11 år och 16 år.
Från och med det år man fyller 11 år är man välkommen att träna med ungdomsgruppen.
De tränar i M2 dojon, 2 tr upp i Gubbängshallen på, tisdagar 18.00 – 19.25 samt i Gubbängsskolan på torsdagar 18:00 – 19:30.

Vi tar emot nybörjare till ungdomsgruppen under de 3 första veckorna, under 6 st träningstillfällen, varje termin.

Nybörjargrupp för vuxna

Denna grupp vänder sig till vuxna nybörjare ( from 16 år och uppåt ).
De tränar i M2 dojon, 2 tr upp i Gubbängshallen, på tisdagar 19.35 – 21.00.

I den gruppen skall träningen anpassas för nybörjare tom de 2 första katorna, vilket betyder att man kan träna där tom 6:e kyu.

Vuxengrupp – from 14 år

På måndagar börjar vi med  uppvärmning/träning för alla 20.00 – 20.30 i M1 dojon, 1 tr upp i Gubbängshallen. Därefter går alla upp till M2 dojon och tränar tillsammans 20.30 – 21.30. 21.30 – 22.00 är det sedan avancerad- eller friträning vilket stryrs av vad vi gjort och vilka som är med och tränar den aktuella kvällen.
Tränare Sensei Ulf,

Onsdagar tränar alla grader 19.00 -20.25 i M2 dojon 2 tr.
Tränare Sensei Kent.

Avanceradgrupp

Denna grupp vänder sig till dem som har 1:a kyu eller högre.
Gruppen träna på onsdagar i M2 dojon, 2tr i Gubbängshallen, kl. 20.35 – 22.00. Träningen fokuseras, från gång till gång, på en specifik kata inom kobudon eller karaten. Till att börja med går vi igenom kator och bunkaier till de olika svartbältesgraderna.
Tränare Sensei Ulf

Yudansha – Svartbälten

Klubben har ett mycket gott samarbete med Sensei Iryo. Detta samarbete bygger på ett gemensamt intresse för träning och är inte politiskt eller organisatoriskt.
Klubbens svartbälten har möjligheten att träna med Sensei Iryo på lördagar.
Plats: Gubbängshallen (jämna veckor) och Klamparhallen (ojämna veckor)
Tid: 10.00 – ca 12.00.

Frågor: kontakta Sensei Ulf eller Sensei Kent.

Friträning

Vid friträning kan man komma och gå som man själv vill under den tid vi har. Alla som kommer hälsar själva när de börjar och när de slutar träningen. Vi som kommer dit hälsar dock tillsammans och den som är högst graderad håller i hälsningen. Samma sak gäller när vi slutar. Kommer man efter den gemensamma hälsningen så hälsar man själv på Shomen ( Chojun Miyagi) och även om man vill sluta innan så hälsar man själv på Shomen.

Detta är viktigt och gäller alla som är med och tränar på friträningspasset. De som tränat längre kan visa nybörjarna hur man gör.

Tveka heller inte att fråga de som är högre graderade om saker ni undrar över.
Friträningspassen är ett utmärkt sätt att lära känna varandra i de olika grupperna och ett mycket bra sätt att passa på och lära sig tex kator och bunkaier.

Vi brukar gå igenom katorna under dessa pass – för dem som är intresserade är det bara att hänga på.
Bra att få känna på vad som väntar längre fram i karateträningen.

Morgonträning/friträning – startar 07.00 i dojon. För att de som tränar säkert skall komma in genom ytterporten till Gubbängshallen så samlas vi ca en kvart innan vid porten. Har jag möjlighet så låser jag upp porten en viss tid ca 30 minuter ( men det brukar fungera ibland bara ) så de som vill vara med – se till att vara där innan 07.00.
Däremot så kan man sluta träningen tidigare om man behöver. Då hälsar man själv på Shomen som vanligt.
Det finns möjlighet till att vara med på katagenomgång för den som vill. Utmärkt tillfälle om man kanske har missat något träningspass under veckan eller om man behöver träna extra på någonting. Tveka inte att fråga mig. Jag kommer träna själv dessa pass och brukar alltid köra kata Sanchin 1+2 efter uppvärmning/uppmjukning. Ett perfekt sätt att börja dagen.

Frågor ? Maila mig gärna.

Väl mött i dojon !
Sensei Ulf