Information till medlemmar i Farsta Karateklubb

Information till medlemmar i Farsta Karateklubb

[2017-11-19]
Jag och Sensei Ulf Forsberg var nere i Farstahallen i fredags och pratade lite med deras tränare.

De har ändrat och tagit bort vårat namn från deras informationsfolder så vi anser att vi inte behöver gå vidare med detta ytterligare. Saken är utagerad.

Ulf Granath
Sensei i Farsta Karateklubb

 

Det finns nu några som håller på att starta karateträning i Farstahallen – och de går ut med att heta Farsta karate klubb. Detta är ju mycket olyckligt för oss och strider mot alla regler som finns, både lagligt och moraliskt.
De uppger att de har träning i Farstahallen på onsdagar och fredagar 18.30 – 20.00.
På onsdagar så har judon bokat 17.30-19.30 därefter så är det en Kung Fu klubb som har bokat.
På fredagar så är det en karateklubb som bokat 18.00 – 20.00. De har stilen Kyokushinkai och den klubben har sitt säte i Järfälla. De kanske försöker etablera sig i Söderort, vilket är fritt och helt upp till dem. Men då får de i så fall uppge sitt riktiga namn och inte kalla sig för Farsta karate klubb.

Jag vill att ni som medlemmar i vår klubb bör få reda på vad som händer. Det kan ju vara så att det kommer frågor om att vi utökar vår verksamhet eller så. Att en annan klubb utger sig för att ha samma eller i stort sett samma namn som vi – är inte bra för oss och vår klubbs fina rykte.

Jag kommer att besöka dem på deras träning för att ta reda på mer. Jag kommer även att informera Svenska Karateförbundet om detta. Farstahallen bör ju även få reda på vad som händer i deras lokaler, så de kommer även att informeras och utfrågas utav mig.

Finns någon som vet något i övrigt om detta eller vet hur vi annars kan tackla detta problem på ett bra sätt, får ni gärna meddela oss på vår mail info@farstakarate.se

Ulf Granath
Sensei i Farsta Karateklubb