Makiwaran måste sättas fast !

Makiwaran måste sättas fast !

Vi kommer att prioritera fastsättningen av vår Makiwara i dojon Gubbängshallen. Det är ett mycket viktigt träningsredskap för vår karatestil.
Makiwara är en slagbräda av trä som ska svikta lagom mycket. Överst där man slår och träffar Makiwaran ska det sitta ett läderstycke. Man ska inte slå sönder sina knogar på den utan meningen är att man ska sluta slå innan knogarna går sönder. Det räcker med endast några slag i början för att efterhand öka slagens antal och kraft. Endast vuxna tränar Makiwara.
Det är en speciell teknik med att träna Makiwara, så man måste fråga Sensei eller annan högre graderad om hur man gör. För att inte träna in felaktiga/skadliga tekniker.
Klubben söker nu med ljus och lykta efter någon som kan hjälpa till med fastsättning av Makiwaran i dojon. Den ska sitta med 4 bultar i väggen, men dessa har lossnat. Det behövs några kraftigare bultar eller genomgående stänger eller annan lösning. Vet ni någon som kan hjälpa till kontakta Sensei.
Väl mött i dojon !
Sensei Ulf