Utomhusträning

Utomhusträning

Utomhusträningen är igång. Vi har fått göra en hel del anpassningar på grund av det rådande läget med nya regler om allmänna sammankomster, smittorisk m.m.

TIDER:
Tisdagar 18:00 – 19:30 Gubbängshallen, parkeringen
Lördagar 10:00 – 12:00 Hästhagens BP

(det går att avbryta tidigare om man meddelar tränarna i förväg)

PLATS:
Lördagar tränar vi på Hästhagens bollplan i Farsta (så länge den är tillgänglig). Den ligger mellan Hästhagens skola, Dejegatan, Kristinehamnsgatan och Sunneplan.

Tisdagar samlas vi bredvid Gubbängshallen, precis bakom hallen på parkeringen. Vi kommer fortfarande att träna utomhus, beroende på väder så kan vi antingen gå ut och träna på gräs eller så kan vi träna på asfalt.


Vi tränar inte i gi (karatedräkt). Utan det är lämpliga utomhuskläder som gäller. Kläder efter väder! Mössa, handskar/vantar och lagom varma kläder. Ha gärna med något skalplagg ni kan ta på er om ni blivit svettiga och övergår till lugnare övningar. Naturligtvis också skor på fötterna, med varma strumpor/sockor.
Träningen kommer att vara lite fysisk med uppvärmning och teknikövningar, så räkna med att du kan bli lite svettig.
Träningen kommer först och främst att bestå av kata-träning och grundträning (kihon). Eventuellt kommer vi träna parövningar med extra länga avstånd.

Alla medlemmar kan vara med och träna. Träningen är naturligtvis frivillig. Vi kommer att börja träna alla tillsammans för att sedan dela upp oss i mindre grupper utifrån vilka och hur många som kommer. Det är viktigt att vi håller avstånd till varandra och inte glömmer bort att vi inte ska ta varandra i hand. Vi kan hälsa som vi brukar göra på japanskt vis – genom att buga oss mot varandra.

OBS! Vi utgår ifrån att man inte kommer till träningen om man känner sig förkyld, har ont i halsen, har snuva, har huvudvärk, har hosta, har feber, tappat lukt-eller smaksinne eller på annat sätt känner sig sjuk. Det är i normala fall en självklarhet hos oss som tränar, men vi påminner om detta eftersom det nu är extra viktigt.

Vid frågor går det bra att kontakta klubben på info@farstakarate.se