Utomhusträning lördag 28/3

Utomhusträning lördag 28/3

Med anledning av den situation som nu råder pga coronaviruset har vi beslutat att hålla dojon stängd tillsvidare framöver. Detta för vi vill hjälpa till med att förhindra smittspridning.  Vi kommer att meddela när vi återupptar de ordinarie träningarna igen.

Vi kommer att prova på utomhusträning och se hur det fungerar för oss. Första passet är lördagen den 28 mars, mellan klockan 10-12.

Plats: Hästhagens bollplan (grusplan) i Farsta. Ligger mellan Hästhagens skola – Dejegatan – Kristinehamnsgatan och Sunneplan.

OBS ! Vi kommer då INTE att träna i dräkter (gi). Utan det är lämpliga utomhuskläder som gäller. Kläder efter väder ! Mössa, handskar/vantar och varma kläder, så att man inte går och blir förkyld utav träningen. Naturligtvis också skor på fötterna, med varma strumpor/sockor. Träningen kommer inte att vara fysisk, så att du blir svettig. Träningen kommer först och främst att bestå av kata-träning och grundträning (kihon). Inga parövningar.

Alla medlemmar kan vara med och träna. Träningen är naturligtvis frivillig. Vi kommer att börja träna alla tillsammans för att sedan dela upp oss i mindre grupper. Det är också viktigt att vi håller avstånd till varandra och inte glömmer bort att vi inte ska ta varandra i hand. Vi kan hälsa som vi brukar göra på japanska vis – genom att buga oss mot varandra.

Vi utgår ifrån att man inte kommer till träningen om man känner sig förkyld, har ont i halsen, har snuva, har huvudvärk, har hosta, har feber eller på annat sätt känner sig sjuk. Det är i normala fall en självklarhet hos oss som tränar, men vi påminner om detta eftersom det nu är extra viktigt.

Vi testar denna form av träning nu på lördag så får vi se hur det blir. Vi vet inte heller i nuläget om vi kan fortsätta träna på Hästhagens bollplan. Tiderna för bokning utav planer kommer släppas och kunna bokas först efter den 30 mars. Vi planerar också för att starta fler utomhusträningstillfällen och håller på att se över platser där vi skulle kunna hålla till och träna.

Tänk på att hälsan måste komma i första hand !

Ulf Granath, Sensei i Farsta Karateklubb.