Terminsstart VT18

Terminsstart VT18

Medlemsinformation Farsta Karateklubb 2018-01-05

Jag hoppas att alla känner sig laddade för en ny termin som startar nu på måndag den 8/1.
Det är lite småändringar i träningsschemat, men i stort sett så ser det ut som förra terminen.

Till att börja med så kommer inte torsdagsgruppen som tränar i Gubbängsskolans gymnastiksal att kunna ha någon träning i januari. Det pga att de renoverar gymnastiksalen. De har lovat att det skall vara klart i januari och det innebär att det är tre torsdagar som faller bort för oss. Vi har letat efter alternativ träningslokal för dessa pass, men inte hittat någon.

Måndagspass 1: tränar i M1 20-20.30 – vuxengrupp grundträning. Olika tränare. Där tränar vi med fokusering på grundträning.
Måndagspass 2: tränar i dojon 20.30 – 21.30 – vuxengrupp med fokusering på tekniker from 5:e kyu och uppåt. Tränar med Sensei Ulf. Där kan man vara med om man har lägre grad som vi haft det förrut, men fokuseringen och svårighetsgraden ska vara anpassad för de from 5:e kyu och uppåt.
Måndagspass 3: tränar i dojon 21.30-22 – avancerad grupp med yudansha + de som har 1:a kyu och snart ämnar gå upp till 1:a dan. Kator och bunkaier.

Tisdagens Ungdomsgrupp tränar som vanligt i dojon kl 18.00 – 19.25. Där är det Sensei Lars och Sensei Johan som kommer hålla i träningarna tillsammans med hjälptränare.
Tisdagens Nybörjargrupp för vuxna tränar efter ungdomsgruppen i dojon 19.35 – 21.00 också med Sensei Lars och Sensei Johan + hjälptränare. I Nybörjargruppen för vuxna så ska det vara fokusering på nybörjarna och det tränas på kator och tekniker upp till och med Gekisai katorna. Det betyder således att de som kan vara med i Nybörjargruppen för vuxna kan ha 9,8,7 eller 6:e kyu. Men om du har 6:e kyu så måste du börja träna i måndags och onsdags-gruppen för att kunna komma vidare i graderna. Inga lila bälten i denna grupp förutom hjälptränare.

Nybörjargrupp för vuxna som tränar endast på tisdagar betalar 600 kronor/termin.
Nybörjargrupp för vuxna som tränar tisd + torsd betalar 1000 kronor/termin.

Onsdagspass 1: tränar i dojon 19-20 – vuxengrupp med fokusering på tekniker from 5:e kyu och uppåt. Tränar med Sensei Lars + ev hjälptränare. Där kan man vara med om man har lägre grad som vi haft det hittills, men fokuseringen ska där ligga på kator och tekniker från Saifa och uppåt.
Onsdagspass 2: tränar i dojon 20-21 – vuxengrupp med fokusering på självförsvar. Tränar med Sensei Kent och där så bör du ha minst 6:e kyu för att vara med och deltaga.
Onsdagspass 3: tränar i dojon 21-22 – avancerad grupp – yudansha träning. Tränar med Sensei Ulf. Där kan du vara med om du har minst 1:a kyu och är på gång upp till 1:a dan. Fokusering på kator och bunkaier.

Torsdagsgruppen ska träna som vanligt när den kommer igång i Gubbängsskolans gymnastiksal 18-19.30. Tränar med Sensei Jan och Sensei Peter + hjälptränare. Där kan ju även Nybörjargruppen för vuxna vara med och träna.

Lördagsgrupperna tränar som vanligt i Farstahallen. Samma tider som förra terminen. Där har vi olika tränare och hjälptränare. Vi strävar efter att ha så många tränare som möjligt med där + att vi har begränsat grupperna till max 60 personer i varje grupp. Detta för att kunna ha en så bra träning som möjligt.

Friträning finns på lördagar efter de ordinarie träningspassen i Farstahallen 11.45 – 13.00. OBS ej den 13/1 då vi har Prova-På-pass i Farstahallen den tiden.
Vi har även friträningspass på onsdag och fredag morgon 7-8 i dojon. De som ämnar komma och träna då och inte har inpasseringskort meddelar Sensei Ulf via SMS ( 0706202294 ) så att de kan komma in genom porten.

Terminens tränare och hjälptränare: Ulf G, Kent B, Jan W, Ulf F, Peter B, Johan A, Lars L, Lena W, Erika N, Staffan M, Tommy W, Kari H, Åsa B, Katarina B, Niklas G, Jacob A, Viktor S, Tom S, Anders W och Anders G.

Vi har även planerat in en klubbträningsdag med avslutande graderingar till lördagen den 19 maj i Gubbängshallen. Den dagen gäller för alla grupper och grader. Så planera gärna in det redan nu.

Terminens sista ordinarie träningspass är lördagen den 26 maj. Därefter så kommer vi att boka och ha friträning som vanligt under sommaren.

Vi ser fram emot en trevlig och för alla givande vårtermin. Väl mött i dojon!

Sensei Ulf