FAS träning med Andreas Brotanek

FAS träning med Andreas Brotanek

Måndagen den 4 oktober kommer Andreas Brotanek att ha träning med oss på vår ordinarie träningstid. Träningen startar 20.00 och håller på i ca 1 timma.
”Jag tänkte köra ett pass FAS med er. Funktionellt Anpassad Styrka/Funktional Adaptive strength integrerar rörlighet, balans och styrka i de olika övningarna. Systemet kombinerar idrottens krav på prestation med terapeutens krav att varje enskilt moment ska bespara kroppens leder och muskler onödigt slitage. Det här är ett träningssystem som jag använder mig av dagligen på jobbet. Jag inbillar mig framförallt att rörlighetsaspekterna är användbara inom karate. Grejen är att det är väldigt flexibelt så det funkar både på nybörjarmotionär och mer avancerad” skrev Andreas till mig. Det är någonting som måste testas.
Vi kommer ha våra kvastskaft som hjälpredskap under detta pass. Så om vi hjälps åt och plockar med oss dessa från Farstahallen till Gubbängshallen och vårt lilla förråd där, så kommer det bli utmärkt. Det funkar säkert med bostavarna också men det var enklare om vi använder kvastskaften.
/ Sensei Ulf