Staffan Myrqvist – 2:a dan

Staffan MyrqvistStaffan, som är född -67 och uppväxt i Ulricehamn, började träna karate i Borås med Knallens Karateklubb 1987. Wado-Ryu var karatestilen som utövades där med fokus på sk. ”sport-karate” då man tävlar i kumite/fighting. Där tränade Staffan i 2,5år och graderads av Sensei Penti von Fürstenrecht och Sensei Pubba Lindström till 8kyu. Militärtjänstgöringen gjordes strax intill karatedojon på I15 i Borås, men på grund av en vecka i fält så missade tyvärr Staffan graderingstillfället till 7kyu VT89.

Dagen efter slutförd militärtjänstgöring i april -89 så gick flyttlasset till Stockholm och då lades karaten åt sidan. När sedan Staffans yngsta son en dag önskade att få börja träna karate så fann Staffan Farsta Karateklubbs Barn- & Familjegrupp där de började träna tillsammans VT2010. Att Staffan då kunde använda sin 20år gamla gi gjorde honom taggad att gå med i Vuxengruppen där han fick börja om från 10kyu igen.

Graderad till:

– 1:a dan av Sensei Iryo Kanenobu och Sensei Ulf Granath 2014
– 2:a dan av Sensei Iryo Kanenobu 2017

Staffan startade sin arbetskarriär som tekniker inom Radio- & TV-branchen men är sedan 2003 egenföretagare inom Data/IT. Staffan träffade Ulrika -93 och de gifte sig 2004. De har 2st pojkar som båda har tränat med Farsta Karateklubb men som förtillfället har lagt karaten åt sidan…

Vid sidan av familj, jobb och karate så finns många andra intressen och ett av dem är något som både syns och hörs. Det är världens bästa rockgrupp, KISS, som varit med Staffan sedan han var 6år gammal. Ulrika har givit sitt godkännande till att Staffan fått inreda TV-rummet enligt eget huvud så nu är det ett litet KISS-museum med gitarren, tavlor, inramade vinylkonvolut, flipperspel och annat smått och gott 🙂